Όταν γνωστός βουλευτής της ΝΔ πόζαρε νέος με φόντο φωτογραφίες του ΠΑΣΟΚ

0
19

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο από την εποχή που ήταν μαθητής του Γυμνασίου «ανέβασε» στο προφίλ του, στο Twitter, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία φαίνεται η αγάπη του για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο τοίχος πίσω του είναι γεμάτος από φωτογραφίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής. Ωστόσο ποιος είναι ο εν λόγω βουλευτής;

Βουλευτής ΝΔ: Ο λόγος για τον Αναστάσιο Δημοσχάκη

Ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης έγραψε χαρακτηριστικά: «Διαχρονική είναι η αγάπη μου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχει και το ποδόσφαιρο. Έχουμε βέβαια μια… λίγο μεγαλύτερη αγάπη στον ΠΑΟΚ, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες του γυμνασιακού μου δωματίου».

Βουλευτής ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ: Το tweet του Αναστάσιου Δημοσχάκη:

Βουλευτής ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό μετά την μεταπολίτευση. Ιδρύθηκε το 1974 και σήμερα εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων από 158 βουλευτές ως κυβερνών κόμμα από την 7η Ιουλίου 2019.
Η Νέα Δημοκρατία είναι κεντροδεξιό ελληνικό πολιτικό κόμμα και είναι ένα από τα δύο κυρίαρχα κόμματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση. Το κόμμα ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ σημερινός πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα των ιδεών του κοινωνικού φιλελευθερισμού, μία ιδεολογία περισσότερο συνυφασμένη με τον κεντρώο-κεντροαριστερό πολιτικό χώρο.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση

  • Η Νέα Δημοκρατία υπηρέτησε ως κυβέρνηση από το 1974 μέχρι το 1980 με πρωθυπουργό τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή και έως τις εκλογές του 1981 με τον Γεώργιο Ράλλη
  • Από το 1990 μέχρι το 1993 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
  • Από το 2004 μέχρι το 2009 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή
  • Από το 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
  • Από το 2019 με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Το κόμμα εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων από 158 βουλευτές από την 7η Ιουλίου 2019 όταν και ανέβηκε στην κυβέρνηση μετά από τέσσερα χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπείται από οκτώ ευρωβουλευτές, στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της Κεντρώας Δημοκρατικής Διεθνούς και της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr