Όθωνας Ηλιόπουλος: Συγγνώμη για τις δηλώσεις περί φοροδιαφυγής των οδοντιάτρων

0
36

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, υποστήριξε πως υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή στον οδοντιατρικό κλάδο – και όχι μόνο – και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση του συστήματος, ώστε να τους «τσιμπάει».

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Όθωνας Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη με νέα διευκρινιστική του δήλωση. «Από μία συνέντευξη μιας ώρας στην “Φωνή της Ελλάδας” στην ΕΡΤ1, όπου παρέθεσα συγκεκριμένες θέσεις για την δραστική βελτίωση του ΕΣΥ και στην οποία αυτοσαρκάστηκα πολλές φορές ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών άκουσε ότι κατηγόρησα συλλήβδην τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφεύγουν» αναφέρει αρχικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Αναλύοντας την ανάγκη ψηφιοποίησης της υγείας είπα χαριτολογώντας ότι για κάποιους, γιατρούς οδοντιάτρους κλπ που φοροδιαφεύγουν το μέτρο αυτό δεν θα φανεί αρεστό. Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ» σημειώνει. 

Και συνεχίζει: «Ας εστιάσουμε όμως στην πρόταση μας για την καθολική ψηφιοποίηση της υγείας που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές καί οδοντιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, επισκέψεις στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα αφορά την παροχή υγείας σε ασθενείς. Ένα τέτοιο μέτρο προάγει κυρίως την σωστή περίθαλψη των πολιτών.

Συγχρόνως όμως εξασφαλίζει διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές στο χώρο της υγείας και είναι απαραίτητο για την διαμόρφωση ενός νοσολογικού χάρτη της χώρας και την χάραξη σωστής πολιτικής υγείας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη προβλέπει επέκταση του ρόλου των οδοντιάτρων στην σχολική εκπαίδευση, προληπτική σχολική οδοντιατρική και διορισμούς οδοντιάτρων σε δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Για νέους οδοντιάτρους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευμάρεια να ανοίξουν δικό τους ιατρείο και να πάρουν δάνεια η πρόταση μας ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει στην οδοντιατρική πράξη την δυνατότητα της δημόσιας περίθαλψης που της αξίζει.

Με εκτίμηση για όλους που συμμετέχουν στην παροχή υγείας, 

Οθων Ηλιόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ». 

Πηγή: Pagenews.gr