«Ουδετερότητα» από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη

0
42

«Ναι» στην τροπολογία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τι θα κάνουν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση

Ψηφίζεται στη Βουλή η βελτιωτική ρύθμιση που αποτρέπει την συμμετοχή σε εθνικές εκλογές εγκληματικών οργανώσεων που φορούν τον μανδύα πολιτικού κόμματος όπως το κόμμα Κασιδιάρη. Η ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί με την ευρύτερη πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών». Σε κάθε περίπτωση η επιλογή για μια ακόμα φορά του κόμματος να μην στηρίξει τροπολογία για το θεσμικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ενισχύει τις φωνές από την πλειοψηφία που υποστηρίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κοινοβουλευτικό ανένδοτο ενημερώνοντας ότι οι βουλευτές του θα απέχουν από όλες τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Διευκρίνισε ωστόσο τότε ότι η ψηφοφορία για την τροπολογία Κασιδιάρη θα αποτελέσει εξαίρεση αποδεχόμενος το αίτημα εκπομπής ισχυρού δημοκρατικού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση από την Βουλή.

Παρά ταύτα στην κρίσιμη ψηφοφορία της αρχικής τροπολογίας που καλούσε το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου να διαπιστώνει εάν η τυπική και η πραγματική ηγεσία των κομμάτων πληρούν τις ποινικές προϋποθέσεις για μετέχουν σε εκλογική αναμέτρηση τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δηλώσει «παρών» υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική

Πέραν πάντως του ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά αναμένεται να ψηφίσουν ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 15:00 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση της τροπολογίας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και να αποτυπωθεί με καθαρό τρόπο η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Πηγή: Pagenews.gr