Ουκρανή αξιωματούχος: Η Ρωσία θα εκτοπίσει 2 εκατ. Ουκρανούς

0
57

Ουκρανή αξιωματούχος: Η αξιωματούχος ισχυρίζεται πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εκτοπίσει 2 εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες.

Μία Ουκρανή αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ρωσία προτίθεται να εκτοπίσει περίπου δύο εκατομμύρια Ουκρανούς, ενώ μέχρι στιγμής έχει μεταφέρει 1,3 εκατομμύρια. Η δήλωση αυτή έγινε την Πέμπτη στο Telegram από την αρμόδια επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής βουλής Λουντμίλα Ντενίσοβα

Η επίτροπος συναντήθηκε με την Ιταλίδα γερουσιαστή και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την έρευνα αδικημάτων γυναικοκτονίας και άλλων μορφών έμφυλης βίας, Βαλέρια Βαλέντε.

Τι ανέφερε η Ντενίσοβα

Όπως εξήγησε η Ντενίσοβα, λαμβάνει τις πληροφορίες από καταγγελίες Ουκρανών που έχουν εκτοπισθεί από τα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη, αλλά επίσης και από Ουκρανούς στρατιωτικούς που έχουν απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με την Ντενίσοβα, μέσω της ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής της επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, 42.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν καταγγείλει εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία εναντίον 83.000 πολιτών, ενώ μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο έγιναν 1025 καταγγελίες.

Από την πλευρά της η Βαλέντε υπογράμμισε ότι η Ιταλία παρακολουθεί προσεκτικά τα εγκλήματα που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και αυτά εναντίον των γυναικών. Διαβεβαίωσε μάλιστα την Ντενίσοβα για την υποστήριξη της προς το πρόσωπο της και τον ουκρανικό λαό στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη Ρώσους που έχουν διαπράξει εγκλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr