Ουκρανία: Ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τον στρατό του Κιέβου διερευνά η Μόσχα

0
56

Τη διερεύνηση ενδεχόμενης χρήσης χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό κοντά στις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χωρίς όμως να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.

Τη διερεύνηση ενδεχόμενης χρήσης χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό κοντά στις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χωρίς όμως να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Η κρατική Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» – μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός μετά την εισβολή – ανέφεραν χρήση χημικών όπλων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Ως αποτέλεσμα, μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρουσίασαν προβλήματα υγείας, με συμπτώματα δηλητηρίασης» ανέφερε, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες ή να κατονομάσει συγκεκριμένη ουσία. Προς ώρας δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, το Κρεμλίνο είχε επανειλημμένως ισχυριστεί ότι ο ουκρανικός στρατός ενδεχομένως να κατέφευγε σε χρήση μη συμβατικών όπλων. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία τέτοια επίθεση. Τόσο το Κίεβο όσο και οι δυτικοί σύμμαχοί του έχουν απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα αναζητεί πρόσχημα για να καταφύγει η ίδια σε τέτοιες πρακτικές και να τις αποδώσει στον ουκρανικό στρατό. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο διαψεύδει αυτό το σενάριο.

Πηγή: Pagenews.gr