Ουκρανία: Ο στρατός ετοιμάζεται για επίθεση στα σύνορα με Λευκορωσία

0
82

Ουκρανία: Ο Ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για μία πιθανή επίθεση στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες ετοιμάζονται για μία επίθεση κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας. Σε μια νέα φάση φαίνεται πως εισέρχεται πλέον ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και τέσσερις μήνες στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν στην εγκατάσταση μιας νέας γραμμής άμυνας στα μέχρι πρότινος ανοχύρωτα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Λευκορωσία εν μέσω φόβων για νέα ρωσική επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία τον Φεβρουάριο, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα Κίεβο. Στις 10 Μαΐου, ο αρχηγός του στρατού της Λευκορωσίας, Βίκτορ Γκούλεβιτς, ανακοίνωσε την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων και εξοπλισμού της Λευκορωσίας ως απάντηση σε αυτό που περιέγραψε ως μα «νότια απειλή» από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. Η Λευκορωσία διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορά της με την Ουκρανία από τις αρχές Μαΐου.

Ουκρανικές δυνάμεις στα σύνορα με την Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υπήρξε ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο της στην Ουκρανία. Την Τρίτη, ο Λουκασένκο προέτρεψε τη στρατιωτική συμμαχία υπό ρωσική ηγεσία, τον Οργανισμό του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε στη Μόσχα, να παραμείνει ενωμένη έναντι της Ουκρανίας και κατηγόρησε τη Δύση ότι παρατείνει τη σύγκρουση.

Σε δημοσίευμά του, ο Guardian αποκαλύπτει πως στα δάση που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας με την Λευκορωσία, μια ουκρανική μονάδα εδαφικής άμυνας που αποτελείται από μαχητές ηλικίας μεταξύ 19 και 60 ετών, επανδρώνει ένα δίκτυο χαρακωμάτων και θέσεων που είχαν κατασκευαστεί μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου.

Πως θα συμβάλλει στο Ντονμπάς η απειλή από τη Λευκορωσία

Πριν από τον Φεβρουάριο, μεγάλο μέρος των συνόρων της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία αποτελούνταν από μικρά σημεία ελέγχου που έμοιαζαν με μικρά φυλάκια και τα οποία τα ρωσικά τανκς διέσχιζαν με ευκολία. Δύο ημέρες μετά την εισβολή, η Ουκρανία έκλεισε όλα τα συνοριακά της περάσματα με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Στην ανάλυσή του για την απειλή από τη Λευκορωσία, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παρουσία των δυνάμεων της Λευκορωσίας στα σύνορα θα εμπόδιζε πιθανότατα την Ουκρανία να αναπτύξει επιχειρήσεις υποστήριξης στο μέτωπο του Ντονμπάς.

Οπλισμένοι με πυροβόλα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, και με μερικές δεκάδες άνδρες ανά θέση, οι μαχητές ελπίζουν ότι τα σύνορα της Λευκορωσίας δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά από τις δυνάμεις εισβολής της Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr