Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ξεκίνησε εκστρατεία χρηματοδότησης

0
64

Ουκρανία: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κήρυξε την έναρξη της εκστρατείας χρηματοδότησης της χώρας του.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκίνησε μία εκστρατεία για την χρηματοδότηση της χώρας του. Ο ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε σε λειτουργία στο Ίντερνετ μια πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το Κίεβο να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να ανοικοδομήσει τις υποδομές της χώρας.

«Με ένα κλικ, μπορείτε να δώσετε κεφάλαια για να βοηθήσετε τους υπερασπιστές μας, να σώσετε τους αμάχους μας και να ανοικοδομήσετε την Ουκρανία», δηλώνει ο Ζελένσκι μιλώντας στα αγγλικά σε ένα βίντεο που δημσιοποιήθηκε μέσω του Twitter και με το οποίο ανακοινώνει ότι τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα United24.

“Μόνο μαζί έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο “

«Όλα τα κεφάλαια θα μεταφερθούν στην εθνική τράπεζα της Ουκρανίας και θα κατανεμηθούν στα αρμόδια υπουργεία», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας πως οι εκθέσεις για την κατανομή των κεφαλαίων θα δημοσιοποιούνται «κάθε 24 ώρες».

«Μόνο μαζί έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ανοικοδομήσουμε αυτό που η Ρωσία κατέστρεψε», πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολύ το Ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή του πολέμου για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και να προσελκύσει την προσοχή στη χώρα του.

“Η Ουκρανία θα θυμάται πάντα τις συνεισφορές”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως η Ουκρανία «θα θυμάται πάντα» τις συνεισφορές.

Η πλατφόρμα στον ιστότοπο u24.gov.ua διευκρινίζει πως τα κεφάλαια θα κατανεμηθούν για να καλυφθούν ανάγκες «στην άμυνα και την αποναρκοθέτηση», την «ιατρική αρωγή» και για να «ανοικοδομηθεί η Ουκρανία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr