Ουκρανία: Προβοκάτσια κατά της Ρωσίας στη Μπούτσα λέει ο Πούτιν

0
59

Ουκρανία: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν χαρακτήρισε προβοκάτσια όσα λέγονται για την Ρωσία και την Μπούτσα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως γνωρίζει ποιος έκανε τι.

Ο Πούτιν συναντήθηκε σήμερα (26/04) με τον Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε πως η Ρωσία, ως μία από τις ιδρυτικές χώρες του ΟΗΕ, υποστήριζε ανέκαθεν τον οργανισμό αυτό.

«Η Ρωσία, ως μία από τις ιδρυτικές χώρες των Ηνωμένων Εθνών και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστήριζε πάντα αυτόν τον παγκόσμιο οργανισμό. Και πιστεύουμε ότι δεν είναι απλώς παγκόσμιος, αλλά μοναδικός στο είδος του», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει άλλος τέτοιος οργανισμός στη διεθνή κοινότητα».

Τι ανέφερε για την Μπούτσα

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τις αρχές στις οποίες βασίζεται και σκοπεύουμε να το κάνουμε και στο μέλλον», διαβεβαίωσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία, τονίζοντας πως «μετά τα όσα συμφωνήσαμε στην Τουρκία, η Ρωσία ήρθε αντιμέτωπη με μια προβοκάτσια στην πόλη Μπούτσα. Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά και γνωρίζουμε καλά ποιος έκανε τι στην Μπούτσα».

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «η θέση του Κιέβου σχετικά με την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία έχει αλλάξει, έχουν απομακρυνθεί από τις προηγούμενες προθέσεις τους και έχουν θέσει εκτός πλαισίου τα ζητήματα ασφαλείας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης»

“Η Ρωσία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ”

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμα ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ προκειμένου «να σταματήσει τη γενοκτονία του τοπικού πληθυσμού, που οργανώθηκε από το Κίεβο. Αυτό συνέβη μετά την άρνηση του Κιέβου να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ».

«Γνωρίζω την ανησυχία σας σχετικά με τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανίαα, ωστόσο όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά το πραξικόπημα του 2014» ανέφερε ο Πούτιν στον Γκουτέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr