Ουκρανία: Σε παύση οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

0
46

Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου έχουν τεθεί υπό αναστολή από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς να υπάρχουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία βρίσκονται σε «παύση», διότι η Μόσχα δεν επιδεικνύει κανενός είδους «κατανόηση» της κατάστασης, κατήγγειλε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

«Η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε παύση» δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας. «Η Ρωσία δεν επιδεικνύει ένα στοιχείο κλειδί: την κατανόηση αυτού που συμβαίνει αυτή την στιγμή στον κόσμο και τον εξαιρετικά αρνητικό της ρόλο» συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα «δεν κατανοεί ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται πλέον σύμφωνα με τους κανόνες της, το χρονοδιάγραμμά της ή τα σχέδιά της».

“Οι ρωσικές πολιτικές ελίτ «φοβούνται να πουν την αλήθεια”

«Ο στρατηγικός στόχος των Ρώσων είναι όλα ή τίποτα», τόνισε ο Ποντολιάκ. Οι ρωσικές πολιτικές ελίτ «φοβούνται να πουν την αλήθεια, δηλαδή ότι πρέπει να αποσυρθούν από τον πόλεμο υπό συνθήκες τελείως διαφορετικές από αυτές που είχαν ανακοινωθεί αρχικά».

Η σειρά των συναντήσεων ανάμεσα σε ουκρανούς και ρώσους διαπραγματευτές δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα. Η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, του Βλαντίμιρ Μεντίνσκι από την ρωσική πλευρά και του Νταβίντ Αραχαμία από την ουκρανική πλευρά, πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε στις 25 Απριλίου την Ουκρανία ότι «υποκρίνεται» πως διαπραγματεύεται, διαβεβαιώνοντας τη Μόσχα ότι θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr