Ουρές στα διόδια Ελευσίνας – Ανυπάκουος ο κόσμος

0
62

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha οι πολίτες φαίνεται πως δεν υπακούν στα νέα μέτρα  του κορονοιού αφού σήμερα το πρωί της Παρασκευής, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας θύμιζε «απόδραση» τριημέρου. Αυτοκίνητα φορτωμένα «μέχρι τέλους» (στις σχάρες και τα πορτ μπαγκάζ ολόκληρα νοικοκυριά – μέχρι και ζωντανά κοτόπουλα μετέφεραν κάποιοι!) περνούσαν το ένα μετά το άλλο τα διόδια. Στο ερώτημα προς τους οδηγούς πού πάνε, η απάντηση επαναλαμβανόταν μονότονα: «δεν πάμε μακριά, εδώ δίπλα. Μόλις φθάσουμε, θα κλειστούμε»

Το ίδιο και στα νησιά, όπου συνεχίζονται οι αφίξεις Αθηναίων, αλλά και ξένων (κυρίως από την Ιταλία και τη Βρετανία) που είδαν σε νησιά όπως η Σκιάθος, η Σύμη και η Κάσος, το ασφαλές καταφύγιο που αναζητούσαν ώστε να προστατευθούν από τον θανατηφόρο κορονοϊο. Ήδη στην Κάρπαθο καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», πρόκειται για μια 38χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας του νησιού Οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών πέφτουν στο κενό και όσο δεν αποφασίζεται η διακοπή των επιβατικών αεροπορικών ή/και ακτοπλοϊκών συνδέσεων, το ρεύμα προς τα νησιά δεν φαίνεται να μπορεί να ανακοπεί. 

«Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως προσπάθησε να πείσει τους απείθαρχους με μία ακόμη προειδοποίηση: «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά στο διάγγελμα της Πέμπτης.

Πηγή: Pagenews.gr