Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ένωση»

0
19

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Παράλληλα, σημείωσε: «Είναι η ώρα της Ευρώπης. Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί, είμαστε πιο δυνατοί μαζί».

Η ανάρτησή της:

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Οι 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε εν τω μεταξύ χτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως έχει αναφέρει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό για την 21η Δεκεμβρίου μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του 2020.

«Κάθε μέρα μετράει. Εργαζόμαστε με ταχύτητα για να εγκρίνουμε τα εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε η ίδια στο Twitter, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

Η ανάρτησή της:

svg%3E

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλοι πέντε έχουν συμφωνήσει σε συντονισμένη έναρξη εμβολιασμών:

Ήδη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και ακόμη πέντε ευρωπαϊκά κράτη έχουν συμφωνήσει να συντονίσουν την έναρξη των εκστρατειών των εμβολιασμών κατά της Covid-19. Την ανακοίνωση έκαναν οι ίδιοι υπουργοί Υγείας των χωρών αυτών. Όπως υπογραμμίζεται  στο κοινό ανακοινωθέν οι χώρες αυτές θα προωθήσουν τον «συντονισμό της έναρξης των εκστρατειών εμβολιασμών και θα ανταλλάζουν γρήγορα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές προχωρούν, μαζί με άλλες δεσμεύσεις σε τομείς όπως η διαφάνεια». Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιταλία και υπογράφεται επίσης από τους υπουργούς Υγείας της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr