Π. Μαρινάκης: Παπαδημούλης και ΣΥΡΙΖΑ διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας για το ναυάγιο

0
62

«Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης

«Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με το τραγικό ναυάγιο, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, ανοιχτά της Πύλου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μαρινάκης «την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς τη χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό «ευθύνες στη διάσωση». Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρει ότι «τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μαζί με από ευρωβουλευτές της Αριστερά, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Στη σχετική αρχική ανάρτηση του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κινήσει τις διαδικασίες για να αποτραπεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο, ανέφερε ότι το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου με θύματα μετανάστες «εκθέτει  την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

Έντεκα λεπτά αργότερα, πάντως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναδιατύπωσε το tweet του και έγραψε για το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους».

Πηγή: Pagenews.gr