ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρέος: Κατακόρυφη μείωση των χρεών που έχουν οι «πράσινοι»

0
37

Ευχάριστα τα νέα για το «πράσινο» στρατόπεδο. Το χρέος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει μειωθεί σημαντικά και έτσι οι ιθύνοντες του συλλόγου μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ελευθερία σε όλα τα θέματα.

Όπως αναφέρει το newspao.gr, πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που άνοιξε στις 22 Μαΐου κι έκλεισε στο τέλος Αυγούστου. Το ακριβές ποσό αναμένεται να πιστοποιηθεί κι επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου.

Επίσης, το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, συγκάλεσε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου (11:00), με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την προκήρυξη νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, έως του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά:

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 23η του μηνός Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης & Πηλέως αρ. 3, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 5.000.010,00 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης & Πηλέως αρ. 3, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ιδίων ως άνω θεμάτων ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Όπως σημειώνει το newspao, το χρέος της «πράσινης» ΠΑΕ έχει μειωθεί κατακόρυφα. Ειδικότερα, με το ποσό που μπήκε στην τελευταία ΑΜΚ, η εισροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ από τον Ιούλιο του 2018 κι έπειτα έφτασε πλέον τα 42,8 εκατ. ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το χρέος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να πέσει κάτω από τα 14 εκατομμύρια ευρώ, στα τέλη Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr