Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος οι πιο δύσκολοι μήνες της πανδημίας

0
33

Δύσκολοι αναμένονται να είναι οι επόμενοι μήνες για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) καθώς θα αυξηθούν οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στο AFP ο διευθυντής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του Οργανισμού, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι «οι πιο δύσκολοι μήνες όσον αφορά στην πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός». Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανς Κλούγκε, ο ΠΟΥ περιμένει άνοδο του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο ιός και κάλεσε την Ευρώπη να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση κι όχι γενικευμένες καραντίνες.

«Αυτό θα γίνει πιο σκληρό. Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα», σημείωσε ο Χανς Κλούγκε, την ώρα που ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην γηραιά ήπειρο σημειώνει άνοδο, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παραμένει προς το παρόν σχεδόν σταθερός.

Αυτή η άνοδος του αριθμού των θανάτων σε ημερήσιο επίπεδο θα οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επανόδου της επιδημίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι χώρες δεν θέλουν να ακούν κακές ειδήσεις αυτού του είδους, και το καταλαβαίνω αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ, ο οποίος θέλησε ωστόσο να στείλει επίσης το «θετικό μήνυμα» ότι η πανδημία «θα σταματήσει κάποια στιγμή». Η ευρωπαϊκή πτέρυγα του ΠΟΥ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο Τρίτη σύνοδο των περίπου 50 κρατών μελών της με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μια συμφωνία για την πενταετή στρατηγική της.

Το εμβόλιο δεν θα «διώξει» τον κορωνοϊό:

Ο Κλούγκε προειδοποίησε αυτούς που θεωρούν ότι το τέλος της πανδημίας θα συμπέσει με την δημιουργία ενός εμβολίου κατά της COVID-19, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. «Όλη την ώρα ακούω: «το εμβόλιο θα σημάνει το τέλος της επιδημίας». Βεβαίως και όχι!», σημείωσε ο Κλούγκε. «Δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για όλες τις μερίδες του πληθυσμού. Ορισμένες ενδείξεις που λαμβάνουμε είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό για κάποιους, αλλά όχι για κάποιους άλλους», σημείωσε και τόνισε: «Και αν επομένως οφείλουμε να παραγγείλουμε διαφορετικά εμβόλια, θα πρόκειται για έναν εφιάλτη». «Το τέλος της πανδημίας θα έρθει τη στιγμή που ως κοινότητα θα έχουμε μάθει να ζούμε με αυτήν την πανδημία. Και αυτό εξαρτάται από μας. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr