Παγώνη: Δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι με νέο lockdown

0
65

Παγώνη: H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σε συνέντευξη της για την πανδημία και για το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τον κορωνοϊό και για την πιθανότητα νέου lockdown. Σε προηγούμενες δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είχε αναφέρει  ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει «Πολύ σοβαρό πρόβλημα». Την ίδια ώρα τα κρούσματα ανέρχονται στα 6.862.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι “Δεν πρέπει να πάμε σε lockdown καθώς έχουμε εμβολιασμένους σε ποσοστό άνω του 60%», Στη συνέχεια τόνισε ότι «δεν πρέπει να τιμωρήσουμε τους εμβολιασμένους».

«Η ευθύνη είναι πλέον δική μας να τηρούμε τα μέτρα και να προφυλασσόμαστε», πρόσθεσε η κ. Παγώνη και επισήμανε ότι στα Μέσα Μεταφοράς πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα όσο ο καιρός είναι καλός. Η γιατρός κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να βοηθήσουν και οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία καθώς «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

“Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι”

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%. Είπε επίσης ότι έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης ΥΠΕ. Οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί η πανδημία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου. Ήταν κατηγορηματική πως δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown με 60% εμβολιασμένους που φτάνει στο 70% μαζί με όσους έχουν νοσήσει.

Εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο της συχνής αποστολής SMS στους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει». Εξήγησε ότι η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης καθώς έως τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.

«Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλά ποσοστά και τα έχουμε φτάσει εδώ που τα έχουμε φτάσει. Θα συνεχίζουμε εμείς να αγωνιζόμαστε», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr