Παγώνη: Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία με μία αλλαγή

0
81

Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σχετικά με τα σχολεία και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για το θέμα των σχολείων αλλά και στο πότε θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 91% ωστόσο οι ασθενείς όπως είπε νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα και όχι την Όμικρον.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι από τον Μάιο και μετά, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα καθώς «δεν θα μας χαιρετίσει ο ιός αλλά θα μπορούμε πλήρως να τον ελέγξουμε».

Ματίνα Παγώνη: Απαράδεκτα αυτά που ακούγονται για VIP κλίνες ΜΕΘ

«Όχι» σε κλείσιμο σχολείων

Την ίδια στιγμή, έχει φουντώσει η συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου ή αν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Η κ. Παγώνη πάντως από την πλευρά της, εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν κανονικά με μια αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα μέσα στα σπίτια. Όπως είπε δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα, θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.

Σχετικά με τις ηλικίες

Ως προς τις ηλικίες, δήλωσε ότι «χτυπάει» τις μικρές ηλικίες, αλλά και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού, μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Επίσης για τα σχολεία εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Όπως ανέφερε, σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, όμως θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr