Παιχνίδι με την φωτιά! Βομβιστική επίθεση κατά Ρώσου συγγραφέα – Η Ουκρανία κρύβεται από πίσω;

0
54

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η αποτυχία της Ουάσινγκτον να καταγγείλει αυτήν και άλλες επιθέσεις είναι “αυτοαποκαλυπτική” για την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Ρωσία κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης και “πρωτίστως” τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ευθύνη τους, σύμφωνα με τη Μόσχα, στις “τρομοκρατικές επιθέσεις” που διέπραξε η Ουκρανία στο έδαφός της, μετά την επίθεση με εκρηκτικά εναντίον του αυτοκινήτου του εθνικιστή συγγραφέα Ζαχάρ Πριλέπιν, κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας και σκοτώθηκε ο οδηγός του.

“Η ευθύνη γι αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και για άλλες δεν ανήκει μόνο στις ουκρανικές αρχές αλλά και στους δυτικούς προστάτες της, πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι “η σιωπή των αρμοδίων διεθνών οργανισμών είναι απαράδεκτη”.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η αποτυχία της Ουάσινγκτον να καταγγείλει αυτήν και άλλες επιθέσεις είναι “αυτοαποκαλυπτική” για την αμερικανική κυβέρνηση.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν ή σε άλλες επιθέσεις.

“Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους”, μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

Πηγή: Pagenews.gr