Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Κανονικά θα λειτουργήσουν delivery και take away σε ενδεχόμενο lockdown

0
27

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα «delivery», τα «take away» αλλά και οι λαϊκές αγορές σε ενδεχόμενο «lockdown» στην Αττική, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι όπως και στα πρότυπα του Μαρτίου, θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών / βαρηκοΐας.

Πρόκειται για τυποιημένες αποφάσεις, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης προσθέτοντας ότι, αν και είναι δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες, πρέπει μαζί με την δημόσια υγεία να διαφυλαχθεί και η οικονομία. Τόνισε παράλληλα ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να προστατευθεί η υγεία και να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Γεωργιάδης lockdown: «Η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική»

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, καθώς η διασπορά στον νομό είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει εισήγηση για γενικό lockdown. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα (9/2) το πρωί και σε αυτό στάθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «αν ο υπουργός της Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση, προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση». Παράλληλα, ο υπουγός μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική, καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη, και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις. Είπε επίσης ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα είναι το γενικευμένο lockdown, καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown:

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο καθένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι» εξήγησε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση. «Αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα» είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι «θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων, για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr