Παναγιωτόπουλος: Λογικό και επιβεβλημένο να ανοίξει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας

0
50

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Ελληνοτουρκικά: Τριμερής συνάντηση για τις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας

Την προσπάθεια “αναζωπύρωσης” των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προβάλλουν ΜΜΕ της Τουρκίας, καθώς αναφέρουν ότι υπήρξε τριμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, που στόχο είχε την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων παρά το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Sabah”, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, Γενς Πλέτνερ και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού Άννα – Μαρία

Μπούρα είχαν τριμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αναζωογόνησης των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συνάντηση της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν έγινε στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Pagenews.gr