Παναθηναϊκός: Απέρριψε το αίτημά του για αποχώρηση η Euroleague – Δείτε γιατί

0
68

Το σίριαλ της αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Euroleague καλά κρατεί. Σήμερα οι ιθύνοντες της διοργάνωσης απέρριψαν το αίτημα της ελληνικής ομάδας να αποχωρήσει, ενώ κυκλοφόρησαν ανακοίνωση για να αναλύσουν τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Σύμφωνα με την Euroleague και την ανακοίνωσή της, «δεν έχει δοθεί καμία εγγύηση από τον σύλλογο ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις». Η απόφαση αιτιολογήθηκε από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους υπόλοιπους δέκα συλλόγους με εγγυημένα συμβόλαια. «Απορρίπτεται το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταφέρει την άδεια που έχει, καθώς δεν υπήρξε κάποια εγγύηση από την ομάδα ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στις άλλες δέκα ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα. Επίσης, οι ομάδες επανέλαβαν τη δήλωση που υπέγραψαν στις 12 Ιουνίου», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωσή της η Euroleague.

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωσή της Euroleague

«Απορρίπτεται το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταβιβάσει την άδεια Τύπου Α, λόγω του γεγονότος ότι ο σύλλογος δεν έχει εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις προς τους άλλους δέκα συλλόγους με άδεια τύπου Α και προς τη Euroleague. Οι σύλλογοι επανέλαβαν επίσης τη δήλωση που είχαν εκδώσει στις 12 Ιουνίου. Επιπλέον, εγκρίθηκε η αντικατάσταση των Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης από την ιταλική Τρέντο, στο Eurocup της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Ως προς τις υπόλοιπες αποφάσεις που ελήφθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (22/6), η Euroleague ενέκρινε τον ισολογισμό του οικονομικού έτους, κατά το οποίο τα ποσά που μοιράστηκαν στους συλλόγους ήταν λιγότερα κατά 14% εν συγκρίσει με τις αρχικές προβλέψεις, παρά το γεγονός πως τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 30% λόγω της διακοπής της σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την Ένωση Προπονητών και την Ένωση Παικτών, με στόχο να επιτευχθούν μορφές ευρωπαϊκών συμφωνιών/πλαισίων και με τους δύο. Αναθεώρηση των βελτιωμένων κανονισμών σε ό,τι αφορά την Οικονομική Σταθερότητα και το Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-22, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των συλλόγων και την ανταγωνιστική ισορροπία. Η κύρια πρόταση περιλαμβάνει τον καθορισμό μισθών των παικτών βάσει των καθαρών εσόδων της αγοράς που σχετίζονται με το μπάσκετ. Οι προτάσεις θα συζητηθούν περαιτέρω στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Euroleague που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου. Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Euroleague θα παρουσιαστούν στη συνέλευση των Μετόχων προς έγκριση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr