Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – ΕΟΕ: Συνεδριάζει για τις αντιδράσεις της παραχωρήσεως του ΟΑΚΑ

0
51

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η απογευματινή (3/5) Ολομέλεια της ΕΟΕ θα συζητήσει και θα επικεντρωθεί στις αντιδράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στην επικείμενη παραχώρηση του ΟΑΚΑ

Η απογευματινή (3/5) Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής [ΕΟΕ] θα συζητήσει και θα επικεντρωθεί στις αντιδράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σχετικά με την επικείμενη παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ θα κρίνει και τις επόμενες άμεσες κινήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η ΕΟΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον σύσσωμου του ελληνικού αθλητισμού, είναι αποφασισμένη να ζητήσει συνάντηση το ταχύτερο δυνατό με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ζήτημα που έχει προκύψει εστιάζει στο «θολό» τοπίο που υφίσταται σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει η παραχώρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Χωρίς να είναι οι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού αντίθετοι με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στους «πράσινους», δικαίως αγωνιούν για πιθανό… ξεσπίτωμα «μικρών» και όχι μόνο αθλημάτων, μιας και το χρονικό όριο της παραχώρησης (49 χρόνια), ενδέχεται -αν δεν ξεκαθαριστεί- να αποκλείσει κάθε ερασιτεχνικό άθλημα από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν ικανές εναλλακτικές επιπέδου ΟΑΚΑ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζεται από το άθλημα της Ξιφασκίας, η οποία χρησιμοποιεί το προπονητήριο του ΟΑΚΑ εδώ και πολλά χρόνια, όπου στεγάζεται και η μοναδική σάλα που διεξάγονται διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν βρεθεί ανάλογου επιπέδου «σπίτι» η Ξιφασκία κινδυνεύει με διάλυση.

Επίσης, πρόβλημα εντοπίζεται και στη μεγάλη αρένα, την οποία χρησιμοποιούν κι άλλα αθλήματα που διεκδικούν Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια (αρχές Ιουλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Τσιρλίντινγκ), όπως και οι Εθνικές ομάδες ομαδικών αθλημάτων, για τη διεξαγωγή τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, κλπ.

Το θέμα OAKA – ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΕΟΕ στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση, όπου και θα αποφασιστούν οι άμεσες κινήσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών μελών της για τη διασφάλιση των συμφερόντων σύσσωμου του ελληνικού αθλητισμού.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Δικό του το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Το ΟΑΚΑ, η έδρα που μεγαλούργησε σε Ελλάδα και Ευρώπη και έκανε τον Παναθηναϊκό ένα από τα μεγαλύτερα brand στην Ευρώπη, θα του παραχωρηθεί και επίσημα για τα επόμενα 49 χρόνια.

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με τους “πράσινους”, οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο Ολυμπιακό στάδιο θα είναι δικές του και σύμφωνα με την ενημέρωση η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr