Παναθηναϊκός προπονητής: Θα πάρει τη θέση ο Γιώργος Βόβορας;

0
73

Παναθηναϊκός προπονητής: Το μεγαλύτερο ερωτηματικό στον Παναθηναϊκό, μαζί με το τι θα γίνει με τον Νικ Καλάθη, είναι ποιος θα πάρει τη θέση του πρώτου προπονητή. Ο Γιώργος Βόβορας που ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο «παίζει» σοβαρά ως υποψήφιος για τον «πράσινο» πάγκο. Το άλλο όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Ηλία Παπαθεοδώρου, που αν του γίνει πρόταση θεωρείται ότι θα τη δεχτεί.

Ο Γιώργος Βόβορας δεν πρόλαβε να κοουτσάρει λόγω του κορωνοϊού, αλλά μπορεί να το κάνει εφόσον συνεχιστεί η Euroleague. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Σίγουρα, πολλοί προπονητές θα ήθελαν να κάτσουν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, και δεν μιλάμε μόνο για Έλληνες. Αναμένεται σπουδαίοι κόουτς από το εξωτερικό να κοιτάξουν μήπως η επιλογή για το «τριφύλλι» τελικά δεν είναι ελληνική.

Θυμίζουμε ότι από χθες ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής για τη σεζόν 2019/20 αφού η Basket League δεν θα συνεχιστεί. Επίσης, δεν υποβιβάζονται Άρης και ΠΑΟΚ. Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία της Basket League 2019/20 στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ (για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα). Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ρεκόρ 18-2 νίκες/ήττες, ενώ στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Basket League ήταν η ΑΕΚ με ρεκόρ 16-4.

Η ΑΕΚ πρότεινε να συνεχιστεί η σεζόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΚ για Final Eight. Η Ένωση κατέθεσε σχέδιο για να τελειώσει η χρονιά στα γήπεδα, αλλά αυτό βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ομάδες. Μετά την ψηφοφορία, οι «πράσινοι» πανηγυρίζουν για το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, ενώ οι δύο ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν στην κατηγορία. Δεν αποφασίστηκε πόσες ομάδες θα παίξουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Κάτι, που φυσικά, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.

Να ανέβουν κανονικά οι ομάδες από την Α2

Τα μέλη της Λίγκας συμφώνησαν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 να αγωνιστούν κανονικά. Αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Basket League τότε ΔΕΝ θα αντικατασταθούν. Αυτό ισχύει και για τις υπάρχουσες ομάδες της Basket League.

Κάποια από τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν προς ψήφιση είναι: συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις, κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.00 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα), να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ και να υπάρχει οικονομική συνέπεια (δηλαδή, οι ομάδες να μην χρωστάνε από προηγούμενες σεζόν και να υπάρξει αφαίρεση βαθμών αν χρωστούν περισσότερους από 2 μήνες). Αυτά θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του gazzeta.gr. Τέλος, χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι για όλα όσα αποφασίστηκαν απαιτείται η επικύρωση της ΕΟΚ.

Πηγή: Pagenews.gr