Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Έβγαλε «μάτι» γραμματικό λάθος σε πανό – Χαμός στο twitter

0
94

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Χαμός έχει γίνει στο Twitter με το ανορθόγραφο πανό που σήκωσαν οι εκπαιδευτικοί σε διαμαρτυρία τους έξω από τη Βουλή την Τετάρτη. Συγκεκριμένα το πανό – απευθυνόμενο στο υπουργείο Παιδείας– έγραφε «απέσυρε τώρα», ενώ το σωστό είναι «απόσυρε τώρα» ως προστακτική ενεστώτα, αφού η μόνη έγκλιση που παίρνει εσωτερική αύξηση στα σύνθετα ρήματα είναι η οριστική παρελθοντικών χρόνων.

Αυτό ήταν που προκάλεσε την αντίδραση χρηστών του Twitter, με τα σχόλια να πέφτουν… βροχή. Ένας χρήστης ειρωνικά έγραψε «πόσο τέλειο. Πόσο εκπαιδευτικό». Άλλος με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τις κάμερες στη διδασκαλία έγραψε «στη θέση σας σύντροφοι ούτε εγώ θα ήθελα τις κάμερες στην τάξη που κάνω μάθημα. Ή τουλάχιστον μέχρι να μάθω να κλίνω την προστακτική». Άλλος έγραψε «είναι λίγο τρομακτικό εκπαιδευτικοί να έχουν πανό με το «απέσυρε» και άλλος «αντί για αξιολόγηση βάλτε τους να κλίνουν το ρήμα αποσύρω».

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες άσκησαν έντονη κριτική για τη θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Να σημειώσουμε ότι η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία προβλέπεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις για τους μαθητές που θα λείπουν δικαιολογημένα από τα σχολεία, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έντονα και όπως λένε κάτι τέτοιο μετατρέπει σε reality ή σ’ ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό… Βig Βrother το σχολείο. Θέση στο θέμα πήρε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως την ώρα που η χρήση καμερών κρίθηκε καταρχήν νόμιμη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1.500 εκπαιδευτικοί, ενώ στη συνέχεια κατέφθασε και άλλος κόσμος. Στο συλλαλητήριο πήραν μέρος φοιτητές και μαθητές.

Πηγή: Pagenews.gr