Πανελλήνιες 2020: 52χρονη μητέρα δύο παιδιών κατάφερε να συγκεντρώσει 17.245 μόρια [pics]

0
44

Η Αλεξάνδρα Κάκου είναι ένα από τα επιτυχόντα άτομα που έδωσαν Πανελλήνιες φέτος, κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και δεν είχε απλά μία συνηθισμένη επιτυχία υψηλής συγκέντρωσης μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει 17.245 μόρια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport, η κα Κάκου μένει στη Λαμία, είναι 52 ετών, παντρεμένη πάνω από 30 χρόνια και έχει δύο παιδιά «επιστήμονες», όπως τα χαρακτηρίζει, 24 και 26 ετών αντίστοιχα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από το τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Με ατελείωτο διάβασμα εν μέσω καραντίνας και με το καλύτερο παράδειγμα τα ίδια της τα παιδιά, μπόρεσε να αποτελέσει φωτεινή εξαίρεση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως προτάσσει η ίδια, και όπως έχουν αναφέρει και άλλοι επιτυχόντες στο παρελθόν, η… συνταγή της επιτυχίας της ήταν το οργανωμένο διάβασμα, ο συντονισμός και φυσικά οι ορθές επιλογές των προτεραιοτήτων της.

Πώς πήρε την απόφαση να δώσει ξανά Πανελλήνιες;

Όλα ξεκίνησαν από κάποια άρθρα ανατομίας που της άρεσε να διαβάζει και από μία φιλική συζήτηση με τον παιδικό της φίλο και διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας, Παναγιώτη Μεγαλιό. Εκείνος ήταν και ο άνθρωπος που την έπεισε να ξεκινήσει και πάλι από τη Β’ Λυκείου. Να σημειωθεί πως στα 18 της είχε δώσει ξανά Πανελλήνιες, στις οποίες είχε γράψει σχεδόν τα ίδια μόρια με την τωρινή της επιτυχία. Τότε ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και συνέχισε με πτυχίο σεφ καθώς και πτυχία ξένων γλωσσών.

Όπως αναφέρει το lamiareport, αυτή τη φορά ο στόχος της ήταν να έχει έναν πανεπιστημιακό τίτλο σε σχολή Νοσηλευτικής ή Λογοθεραπείας. «Δεν υπάρχει ηλικία στη μάθηση και αν κάποιος θέτει συνεχώς στόχους θα τους καταφέρει, αρκεί να το θέλει πραγματικά», είναι το μήνυμά της ενώ τονίζει πως νιώθει πιο νέα από ποτέ και πως οι συμμαθητές της ήταν οι καλύτεροι συναγωνιστές της σε αυτή τη «μάχη» για την επιτυχία, ευχαριστώντας θερμά την αναπληρώτρια μαθηματικό, Ντίνα Καλτσούλα που υπήρξε συνοδοιπόρος για εκείνη σε όλα τα μαθήματα, τον κο Μεγαλιό, για την όλη στήριξη και φυσικά την οικογένειά της για τη μοναδική αγάπη που της προσφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr