Πανελλήνιες 2020 ειδικά μαθήματα: Στα Ιταλικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

0
58

Σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι μαθητές των Γενικών Λυκείων, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020, θα εξετασθούν στα Ιταλικά. Επίσης, τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στα εξής ειδικά μαθήματα:

  • Γερμανικά (06/07)
  • Γαλλικά (07/07)
  • Ισπανικά (08/07)
  • Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/07)
  • Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/07)
  • Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/07)

Χθες 3 Ιουλίου, οι μαθητές εξετάσθηκαν στο Γραμμικό Σχέδιο στο πλαίσιο των ειδικών μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020.). Αναφορικά με το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τα Μηχανογραφικά Δελτία, ήδη από τις 29 Ιουνίου:

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικά Δελτία θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

  • Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.
  • Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.
  • Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σε λίγες ημέρες οι βαθμολογίες

Στις 10 Ιουλίου αναμένονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως έχει δηλώσει η υπουργός ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως. Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα δοθούν τα επίσημα βαθμολογικά στοιχεία των Εξετάσεων για το 2020. Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας«Τα Νέα», έχει δοθεί εντολή σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας να έχουν ολοκληρώσει ως το τέλος της εβδομάδας τις βαθμολογήσεις του πρώτου κύκλου των μαθημάτων που εξετάστηκαν.

Παράλληλα σημειώνεται πως οι υποψήφιοι έχουν μόνο μια εβδομάδα στη διάθεσή τους από τη στιγμή που θα πάρουν τις βαθμολογίες τους για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, καθώς η διαδικασία αυτή λήγει την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Φέτος, τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία) και της Χημείας που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους υποψήφιους φαίνεται ότι θα είναι οι «ρυθμιστές» των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr