Πανελλήνιες 2022: Αυτά είναι τα καλά νέα για τους υποψήφιους [vid]

0
56

Πανελλήνιες 2022: Δύο είναι τα καλά νέα που υπάρχουν για τους υποψήφιους του φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Δύο είναι τα καλά νέα που υπάρχουν για τους υποψήφιους του φετινών Πανελληνίων, καθώς θα καταργηθεί το διπλό μηχανογραφικό, αλλά και η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τα αποτελέσματα θα βγουν στις αρχές Αυγούστου.

«Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν» δήλωσε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Στρατηγάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 ημέρες λιγότερης αγωνίας που θα κερδίσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους.

Πανελλήνιες 2022: Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την
  • Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας μέχρι τις 29 Μαΐου θα μπορούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις το μηχανογραφικό τους.

O κ. Στρατηγάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και το πώς έχει επηρεάσει η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κινδυνεύουμε να μην έχουμε καλές επιδόσεις».

«Επειδή οι Πανελλαδικές είναι ένας διαγωνισμός συμπλήρωσης θέσεων τα τελευταία χρόνια μπαίνουν δύσκολα θέματα γιατί ο σκοπός είναι να γράψουν πάνω από το 18 μόνο το 10% των υποψηφίων. Κάθε χρόνο το τέταρτο θέμα στα ειδικά μαθήματα είναι και πιο δύσκολο» σχολίασε ο κ. Στρατηγάκης.

«Αν πέσουμε σε χρονιά που οι επιδόσεις των παιδιών είναι κακές τότε θα έχουμε ένα μέσο όρο βαθμολογίας γύρω στο 9 που θα δώσει πολύ χαμηλό EBE», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αριθμό των εισακτέων φέτος που θα είναι μειωμένος κατά 9.000. «Αυτές οι θέσεις ήταν πλασματικές», τόνισε σχετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr