Πάνος Σκουρλέτης Βασίλης Δημάκης: Ενώνουμε τις φωνές μας για να ζήσει και να μορφωθεί

0
106

Πάνος Σκουρλέτης Βασίλης Δημάκης:Στον «αγώνα ζωής» που δίνει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, απεργός πείνας και δίψας, για να μορφωθεί και στην ανάγκη άμεσης στήριξης του αιτήματός του, αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA. «Εδώ έχουμε ένα αναφαίρετο, κατοχυρωμένο δικαίωμα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, εκτίει την ποινή του και κατόρθωσε, μέσα από τις φυλακές, να δώσει εξετάσεις και να περάσει στο πανεπιστήμιο», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι του δίνεται αυτή η δυνατότητα, να παρακολουθήσει, όμως «τώρα, για ακατανόητους λόγους, η Πολιτεία θέλει να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα». «Αυτήν την εκδικητική αντίληψη, η οποία δεν έχει σχέση με σωφρονισμό, πρέπει να τη βάλουμε στην άκρη», τόνισε. «Άμεσα να ενώσουμε τις φωνές μας για να ζήσει και να μορφωθεί ο Βασίλης Δημάκης», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στόχος του επικαιροποιημένου «Μένουμε Όρθιοι» είναι η διάσωση όσο γίνεται περισσότερων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, με μία εμπροσθοβαρή λογική και σχολίασε: «Είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση δεν καταθέτει κάποιους γενικούς άξονες πολιτικής αλλά συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, κοστολογημένη και με τις αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης».

Είπε ότι η μείωση των μισθών κατά 20% είναι επιλογή λιτότητας από την κυβέρνηση, για να υπογραμμίσει ότι συγκρούονται δύο λογικές: Μία της κυβέρνησης, που «αντιμετωπίζει την ύφεση ως μια εκδοχή αναδιάρθρωσης, για να βγουν εκτός αγοράς οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Η άλλη, η δική μας, αναφέρεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, λέει «όχι, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας»».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως το ζήτημα του τρόπου εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ έχει απαντηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και δεν αφορά την ατζέντα αυτής της περιόδου, για να τονίσει: «Βρισκόμαστε σε μία στιγμή όπου όλα τα κόμματα έχουν ως προτεραιότητα να απαντήσουν στα ζωτικά προβλήματα της χώρας και του λαού μας».

Πηγή: Pagenews.gr