ΠΑΟΚ: Τότε θα είναι έτοιμη η νέα Τούμπα

0
63

Το όνειρο του ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα μπαίνει στην τελική του ευθεία. Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, ένα ακόμη σημαντικό γραφειοκρατικό ζήτημα που ξεπεράστηκε και που δίνει το «ok» για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο

Μιλώντας για τη Νέα Τούμπα, στο τηλεοπτικό κανάλι TV 100,  ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας, εκτίμησε πως το γήπεδο θα είναι έτοιμο για χρήση το 2026 στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Ανάμεσα σε όσα είπε ο κ.  Δούμας υπογράμμισε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο αλλά είναι κάτι αποκλειστικά θέμα της ΠΑΕ για το εάν και το πότε θα κάνει την κίνηση αυτή.

ΠΑΟΚ: Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του «TV 100»

«Αυτός δεν ήταν ο σημαντικότερος σταθμός του έργου, αλλά ο προηγούμενος, πριν από 2 μήνες, με την πρώτη γνωμοδότηση του Υπουργείου, για τις τροποποιήσεις ρυμοτομίας, αλλά πλέον περιμένουμε να επιστρέψει το χωρικό σχέδιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τυπικούς λόγους και από εκεί, γύρω στα τέλη Μαϊου να φύγει για το Συμβούλιο επικρατείας και αμέσως μετά για τις υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα. Αυτό πιθανολογώ ότι θα γίνει γύρω στον Οκτώβριο

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, αλλά αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Δεν πιστεύω ότι εν μέσω χρονιάς θα φύγει από ένα γήπεδο, εάν πάρει τις άδειες για τη Νέα Τούμπα στις αρχές του 2022, θα πρέπει να είναι σε άλλο γήπεδο, για να μπορεί να γκρεμίσει το σημερινό του για να φτιάξει καινούργιο.

Σημαντικό για την περιοχή είναι το χωρικό σχέδιο, θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή της Τούμπας και νομίζω ότι θα πρέπει να επισπεύσουν και την επέκταση γραμμής του μετρό, από το Παπάφη, όπου θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Κάτι που είναι μακρινό, αλλά πρέπει να σχεδιαστεί από τώρα. Πιθανολογώ ότι εάν όλα κυλήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο το 2026, στα 100 χρόνια του συλλόγου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr