Παπανικολάου: «Σε μονά παιχνίδια όλα είναι… οριακά»

0
35

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου του Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το φορμάτ της τελικής φάσης της διοργάνωσης, ενώ σχολίασε και τις… πιθανότητες κατάκτησης, όσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, κράτησε…χαμηλά την μπάλα, λέγοντας ότι η ομάδα του δεν είναι το φαβορί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ”κάπτεν” του Ολυμπιακού:

«Μιλάμε για μια γιορτή στο ελλη0νικό μπάσκετ και είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους συμβαίνει. Πρέπει να το διαφυλάξουμε για να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο. Το Ηράκλειο στηρίζει το θεσμό του Κυπέλλου. Πρέπει κι άλλες ομάδες να μπουν και να δουν τις ομάδες από κοντά. Σε μονά παιχνίδια δεν υπάρχουν μυστικά. Όταν μιλάμε για σειρά παιχνιδιών νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση. Ο παράγοντας τύχη παίζει ρόλο, αλλά η διάρκεια θα είναι το κλειδί. Καλή επιτυχία σε όλους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Θα έχουμε την ίδια προσέγγιση με τις άλλες ομάδες. Θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής. Το Final-8 είναι διαφορετική συνθήκη. Η ομάδα θα έπρεπε να παίξει σαν τελικό κάθε παιχνίδι. Είναι παραπάνω πρόκληση για όλους πώς θα διαχειριστούν το τουρνουά. Οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ένα αβαντάζ έναντι των άλλων γιατί έχουν παραπάνω παιχνίδια. Το πρωτάθλημα γίνεται όλο και καλύτερο αν συνυπολογίσουμε τα οικονομικά των ομάδων.

Η δική μου αίσθηση είναι πως έρχονται όλο καλύτεροι προπονητές, παίκτες και τα προγράμματα είναι καλύτερα. Δημιουργούν έναν ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οκτάδας θυμίζει λίγο το παρελθόν. Αυτό είναι το σημαντικό για το πρωτάθλημα. Το τουρνουά θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί. Θα πρέπει να παίξουμε με τον τρόπο που συνηθίζουμε και αν όλα πάνε καλά να πάρουμε το Κύπελλο. Θα ήθελα ατμόσφαιρα ανάλογη με τη σχέση που έχουμε όλοι μεταξύ μας».

Πηγή: Pagenews.gr