Πάπας Φραγκίσκος: Γιατί δεν είδε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

0
53

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν χθες, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ίσως τον συναρπαστικότερο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου όλων των εποχών.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν χθες, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ίσως τον συναρπαστικότερο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου όλων των εποχών. Η Αργεντινή κέρδισε στα πέναλτι τη Γαλλία και όλοι οι φίλαθλοι κρατούσαν την ανάσα τους μέχρι το τελευταίο χτύπημα που έστειλε την Αλμπισελέστε στα ουράνια. Εκτός από τον… Πάπα Φραγκίσκο που όπως αναφέρει η Corriere della Sera, δεν είδε ούτε λεπτό από τον αγώνα.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τυχαία καθώς, σύμφωνα με μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Ποντίφικας το 2015, μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 90′ από την Ιταλία είχε υποσχεθεί στην Παναγία ότι δεν θα παρακολουθήσει ποτέ ξανά τηλεόραση. «Δεν είναι για μένα», πρόσθεσε μιλώντας στην εφημερίδα Voz del Pueblo.

Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενημερωνόταν για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Όπως είχε αποκαλύψει άτομο από το προσωπικό ασφαλείας του, το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ο Πάπας δεν είδε την ήττα της Αργεντινής κόντρα στη Γερμανία αλλά τον κρατούσαν ενήμερο για το αποτέλεσμα.

Πηγή: Pagenews.gr