Παρατείνεται το lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου

0
14

Αυτό που περίμεναν όλοι οι πολίτες ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Από τη στιγμή που ο ρυθμός της μείωσης των κρουσμάτων δεν ήταν αυτός που περίμενε η κυβέρνηση αποφασίστηκε νέα παράταση του lockdown. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Με μια εξαίρεση για τα εποχικά καταστήματα.

Θυμίζουμε ότι μέσα στη μέρα έγινε γνωστό από το υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης ότι τα εποχικά καταστήματα λιανικού εμπορείου θα ανοίξουν και πάλι από την προσεχή Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Παράλληλα θα επιτρέπεται η πώληση αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών από τα σούπερ μάρκετ. «Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρατείνεται η μείωση ΦΠΑ στα νησιά

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Πρόσθεσε ότι έως τις αρχές Ιουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια γενναία μείωση προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν για την καμπάνια και τις φήμες για μεγάλα ποσά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό ήταν μια συνεκτική εκστρατεία που έφερε αποτέλεσμα. Έσωσε ζωές. Έχω πει και στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να δοθούν ποσά στην δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια. Είμαστε στο στάδιο του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου και όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στην δημοσιότητα. Το είχα πει και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

Και πρόσθεσε: «Ο θόρυβος που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ξεκινά από ένα μέσο ενημέρωσης. Το μέσο ενημέρωσης αυτό είναι γνωστό για την λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και την οικογένεια του χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Όπως προκύπτει επίσης από δημοσιεύματα φέρεαι να έχει πάρει μεγάλα ποσά στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τράπεζες και κάποιες ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως και για την αξιωματική αντιπολίτευση και για όσους κινούν θέματα για τα ποσά της καμπάνιας ενημέρωσης η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία 31 Μαΐου του 2020 και συνέβαλλε στο να διασωθούν πολλές ζωές συμπολιτών μας λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το υπουργείο Οικονομικών με τις νόμιμες διαδικασίες».

Το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα

«Παρακαλούμε τον κ. Τσίπρα ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ποσά να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο με το οποίο ταυτίζεται, την περίοδο της διακυβέρνησή του, δηλαδή από το 2015 έως το 2019». Πρόσθεσε τέλος για το θέμα αυτό ότι προκαλεί εντύπωση πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται λες και έχουν βγει από καρμπόν πρωτοσέλιδα εφημερίδων οι οποίες κινούν από την αριστερά και εκφράζουν σε έναν μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εφημερίδες που η εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr