Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Εκπροσωπεί Μπάιντεν ο Πάιατ

0
32

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ήδη δε οι ηγέτες που έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν την χώρα τους σε αυτήν έχουν ήδη αρχίσουν να στέλνουν τα μηνύματα τους. Παρόλα αυτά ο Γάλλος Πρόεδρος, όπως και ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν λόγω του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, ο πρέσβης Πάιατ πρόκειται να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Πιο συγκεκριμένα, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα έκανε γνωστό πως θα παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση  εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν και το σύνολο του αμερικανικού λαού. Επιπλέον, ο Πάιατ έκανε γνωστό πως αμερικανικά F-16 θα πετάξουν στον αττικό ουρανό, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.

Το μήνυμα του Αμερικανού Πρέσβη

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και τον αμερικανικό λαό στη στρατιωτική παρέλαση της επόμενης εβδομάδας για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Είναι μια ευκαιρία που αντικατροπτρίζει τα 200 χρόνια φιλίας των χωρών μας, τις κοινές αξίες και τον πολλά υποσχόμενο δρόμο που έχουμε μπροστά! Παρακολουθήστε τους ουρανούς γι’ αυτά τα F16!» ήταν το μήνυμα του Πάιατ.

Η ακύρωση της παρουσίας Μακρόν στην παρέλαση λόγω του lockdown

Την επίσκεψη του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ημέρα για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες, ακύρωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λόγω της επιβολής lockdown στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Γάλλος Πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και σε άλλες 16 περιοχές.

Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Γάλλοι, μεταξύ αυτών οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, μπαίνουν εκ νέου σε καραντίνα από αύριο και για έναν μήνα, με ένα καθεστώς πιο ευέλικτο σε σύγκριση με προηγούμενες καραντίνες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από τον φονικό ιό και η «πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr