Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος

0
51

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά τη δήλωσή του για το Oruc Reis που προκάλεσε σάλο. Από την πρώτη στιγμή μετά τις δηλώσεις του αντιναυάρχου ε.α., η δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Άμυνας ήταν μεγάλη. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κινήθηκε τελείως αντίθετα από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης που έλεγε ότι το Oruc Reis δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει έρευνες.

Στη συνέχεια ο κ. Διακόπουλος ανασκεύασε, αλλά αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε, το Μαξίμου είχε φροντίσει να τον «αδειάσει» από την πρώτη στιγμή, κάνοντας λόγο για «προσωπική τοποθέτηση» του τέως -πλέον- συμβούλου του πρωθυπουργού.

Τι αναφέρει ο Διακόπουλος στην παραίτησή του

Όπως λέει ο κ. Διακόπουλος στην επιστολή παραίτησής του «η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

«Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» προσθέτει.

Τι είχε δηλώσει ο Διακόπουλος την Τρίτη για το Oruc Reis

Το πρωί της Τρίτης ο αντιναύχαρχος εν αποστρατεία, Αλέξανδρος Διακόπουλος, σε δηλώσεις του στο Open, για την Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά είπε: «Όπως γνωρίζουμε το Oruc Reis συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», ανέφερε ο κ. Διακόπουλος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το «σηκώσαμε» ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ανασκεύασε τις δηλώσεις του

Στη συνέχεια ο ίδιος προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις «για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις». Όπως είπε ο κ. Διακόπουλος «σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια ερευνών», σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr