Πάρτι γενεθλίων κορωνοϊό: Τι απαντά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός

0
14

Στο στόχαστρο πολλών, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός καθώς συζητήθηκε πολύ το πάρτι γενεθλίων που έγινε παρά το lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Βερβεσός έδωσε τη δική του απάντηση στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τη συγκέντρωση ατόμων στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ) για τον εορτασμό των γενεθλίων του χωρίς μάσκες και παρά την καραντίνα.

Σε γραπτή του δήλωση λοιπόν, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει ότι επρόκειτο για μια ανθρώπινη οικογενειακή στιγμή και πως αυτό που έκανε ήταν να δεχθεί στο γραφείο του συγγενικά του πρόσωπα και στενούς συνεργάτες τους, με τους οποίους διατηρεί, όπως αναφέρει, καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, ώστε να του ευχηθούν.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορωνοϊό. Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων τη διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr