Πάσχα lockdown: Αυτά είπε η Αναστασία Κοτανίδου για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

0
34

Η Αναστασία Κοτανίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο για… Πάσχα στο χωριό, ενώ υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση του lockdown.

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown», ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου, αλλά ζήτησε ο κόσμος να κάνει υπομονή, καθώς είπε ότι πλέον υπάρχει ένα νέο «όπλο» και συγκεκριμένα τα εμβόλια.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση και την εφαρμογή του lockdown. «Δεν ξέρουμε τι κρούσματα θα είχαμε, αν δεν το είχαμε εφαρμόσει το lockdown ή σταματήσει νωρίτερα. Όλοι κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας».

Πάντως, μια ατάκα της με φόντο το φετινό Πάσχα έδειξε ότι όλα είναι… ανοιχτά. Συγκεκριμένα είπε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ηλίου πολύ γρήγορα και ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως ξέρουμε όλοι οι Έλληνες να κάνουμε Πάσχα». Από την άλλη, «έκλεισε» το παράθυρο των συζητήσεων για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών, λέγοντας: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την ελπίδα μας τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα».

«Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας», ανέφερε η καθηγήτρια. Σημείωσε ότι η Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας. Έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο, όπως είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr