Πατούλης τηλεδιάσκεψη με δημάρχους: Κοινός μας στόχος η αποτελεσματική προστασία των πολιτών

0
59

Πατούλης τηλεδιάσκεψη με δημάρχους: O περιφερειάρχης Aττικής σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δημάρχους Αττικής με κεντρικό ζήτημα τον καλύτερο συντονισμό για αποτελεσματική Πολιτική Προστασία κατά την αντιπυρική περίοδο, δήλωσε πως «Κοινός μας στόχος είναι η καλύτερη θωράκιση των πόλεων και η αποτελεσματική προστασία των πολιτών». Επίσης τους ενημέρωσε για την πορεία των υπό εξέλιξη προγραμμάτων που υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια (ανακύκλωση, κουνουποκτονίες). Παράλληλα οι δήμαρχοι ζήτησαν ενημέρωση επί λειτουργικών θεμάτων που τους απασχολούν -με τη λήξη της καραντίνας- όπως ο τρόπος χρήσης των πολιτιστικών χώρων τους, των παιδικών χαρών, των κατασκηνώσεων, των παραλιών, των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης κ.α. Θέματα για τα οποία ο κ. Πατούλης αναγνώρισε πως χρήζουν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε πως σύντομα σε νέα τηλεδιάσκεψη, παρουσία των αρμοδίων υπουργών, θα έχουν τις απαντήσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη, όπου μετείχε και ο πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την εντολή που έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας περί «αυξημένης επίβλεψης σε όλα τα ρέματα και συχνών καθαρισμών τους» προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης ενημέρωσε πως οι υπηρεσίες αυτές με τις οποίες έχει «συνεχή επικοινωνία βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και είναι απόλυτα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν». Σε αυτό το πλαίσιο ο περιφερειάρχης κάλεσε τους δημάρχους να προβούν άμεσα σε καθαρισμούς όπου χρειάζεται, και να αναφέρουν τυχόν ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό.

Όσον αφορά με το πρόγραμμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ενισχύθηκε για να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό.

Ενημέρωσε ότι οι ψεκασμοί αυξήθηκαν κατά 10 ανά Περιφερειακή Ενότητα με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση ενώ οι αεροψεκασμοί στις δύσβατες περιοχές πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων μέσων όπως τα drones. Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία Παρατηρητήριου Ψεκασμών, που θα λειτουργήσει με στόχο την χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών για επιπλέον ενέργειες όπου απαιτούνται, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Μπενάκειο Ινστιτούτο. Τέλος σημείωσε ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η διανομή των σύγχρονων απορριμματοφόρων και των καφέ κάδων ανακύκλωσης βιοαποβλήτων σε όλους τους Δήμους καθώς επίσης και ότι ενεργοποιήθηκαν οι κινητές μονάδες ιατρών και νοσηλευτών που θα διενεργούν δειγματοληψίες από πιθανά κρούσματα κορονοϊού κατ΄οίκον.   

Πηγή: Pagenews.gr