Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών σε τρία χρόνια

0
83

Η προκαταρκτική έρευνα θα διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας που “χάθηκαν” μέσα σε τρία χρόνια από αδιευκρίνιστες αιτίες

Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών ετών διέταξε η εισαγγελία, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου τους.

Ο Ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής, ενώ όπως ανέφερε στο LIVE NEWS, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ίσως καταφέρουν να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου.

«Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν αιφνίδιος θάνατος από απροσδιόριστη αιτία. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να δούμε αν θα έχουμε μια σαφή εικόνα».

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί προσπαθούν να ρίξουν φως και στους 3 θανάτους των παιδιών, καθώς χαρακτηρίστηκαν ως «αιφνίδια συμβάντα».

Όπως δήλωσε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, η 9χρονη που αρχικά νοσηλεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο Πατρών, είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο.

«Πιστεύαμε ότι το είχαμε ασφαλισμένο αυτό το παιδί. Την περασμένη άνοιξη, η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Τότε με τη βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων όπου και απεβίωσε».

Μάλιστα όπως ανέφερε στον δημοσιογράφο σε γονιδιακό έλεγχο που έγινε για να διαπιστωθεί αν υπάρχει γονιδιακή σχέση στους θανάτους των 3 κοριτσιών, δεν βρέθηκε κάποια γενετική προδιάθεση.

«Τίποτα δεν προμήνυε τον θάνατό της Τζωρτζίνας. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε κάτι δεν βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση. Αιφνίδιο συμβάν αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια».

Το 2019, η 3,5 ετών Μαλένα που έπασχε από λευχαιμία, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς την είχε ξεπεράσει, «έφυγε» όταν σταμάτησε ο σφυγμός της, με την ιατροδικαστική εξέταση να αναφέρει ως πιθανή αιτία ηπατική ανεπάρκεια και τον πατέρα της Μαλένας να στρέφεται δικαστικά εναντίον του ιατροδικαστή, ενώ τον Μάρτιο του 2021 η μητέρα βρήκε χωρίς σφυγμό την 6 μηνών Ίριδα, που φέρεται να έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr