Πάτρα: Τροχαίο με δύο τραυματίες από όχημα που βγήκε εκτός πορείας

0
100

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή στο ύψος των πυρηνελαιουργείων Πέττα, με αυτοκίνητο που βγήκε εκτός πορείας.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Βιομηχανική Περιοχή στην Πάτρα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, στο οποίο επέβαιναν μαζί η σύζυγος και το παιδί του, με αποτέλεσμα να βρει εκτός πορείας. Πρόσφατα είχε γίνει ακόμα ένα τροχαίο στην Λάρισα με έναν νεκρό 40χρονο. Ακόμη, έγινε και ένα τροχαίο στην Θεσσαλονίκη με τέσσερις τραυματίες.

Πιο συγκεκριμένα,  το όχημα εξετράπη της πορείας του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κοντά στο ύψος των πυρηνελαιουργείων Πέττα. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, καθώς είχαν εγκλωβιστεί ο πατέρας και το παιδί, ενώ η μητέρα είχε καταφέρει και είχε βγεί μόνη της από το αυτοκίνητο. Λίγη ώρα αργότερα απεγκωβίστηκαν και τα άλλα δύο μέλη της οικογενείας, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Εγνατία

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr