Παυλάκης για Όμικρον: Να γίνουν υποχρεωτικά τα εμβόλια

0
23

Παυλάκης για Όμικρον: Ο ερευνητής στις ΗΠΑ ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός, ενώ μίλησε για τα νέα μέτρα.

O Γιώργος Παυλάκης μίλησε σχετικά με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και για τα νέα μέτρα. Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ εκτίμησε ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους, ενώ υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός.

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία. Επισήμανε επίσης ότι όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσουν.

«Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά»

Μιλώντας για το τι πρέπει να κάνουμε για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Γιώργος Παυλάκης ότι χρειάζεται μαζικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. «Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα.

Σημείωσε δε ότι οι μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον δεν σταματούν παρά μόνο με τον περιορισμό των ανθρώπινων επαφών. Αναφερόμενος μάλιστα στα πάρτι λόγω των εορτών σχολίασε ότι όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα.

Τι είπε για τα μέτρα

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι: «Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές». Υποστήριξε μάλιστα ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το «τσουνάμι», εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο.

«Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», είπε. Και συνέχισε: «Εαν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία» Τέλος, ο Γιώργος Παυλάκης έκρουσε το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, επισημαίνοντας πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα κατεύθυνση και σηματοδοτούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr