Παιδεραστής Ρέθυμνο: Τον άφησαν ξανά ελεύθερο

0
66

Παιδεραστής Ρέθυμνο: Αντίθετα από την πρόταση της εισαγγελέα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε ότι ο Νίκος Σειραγάκης, καταδικασμένος για 36 περιπτώσεις ασέλγειας ανηλίκων, δεν παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε χθες η υπόθεση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών, σε σχέση με το αν θα κληθεί ή όχι η υφ’ όρον απόλυση που του είχε χορηγηθεί σε προηγούμενο βούλευμα. Το Συμβούλιο, αφού άκουσε τον κατηγορούμενο και αφού μελέτησε το σύνολο των εγγράφων που προσκομίστηκαν μέσω της συνηγόρου του, Κικής Πακιρτζίδου, έκρινε ότι τις 16 ημέρες που ήταν ελεύθερος, από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαϊου, δεν παραβίασε κανέναν όρο, όπως αρχικά είχε καταγγελθεί.

Κατέληξε ότι δεν συντρέχει λόγος να ανακληθεί η υφ’ όρον απόλυση του κατηγορουμένου και κατάργησε τις δυο διατάξεις βάσει των οποίων ήταν προσωρινά κρατούμενος. Να σημειωθεί ότι η πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών, η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Η υπόθεση Σειραγάκη

Ο πρώην προπονητής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάσει νόμου, είναι τα 25 έτη.

Ωστόσο ο πρώην προπονητής, όταν συμπλήρωσε 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 μέρες κράτησης αποφυλακίστηκε. Με το βούλευμα αποφυλάκισης του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως να διαμένει στην Καλαμαριά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Θυμίζουμε ότι οι οικογένειες των θυμάτων είχαν αναστατωθεί όταν είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ τόνισαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψει στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, για ευνόητους λόγους. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια νέα αντίδραση από τη μεριά τους.

Πηγή: Pagenews.gr