Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες – Αυτοί είναι οι οριστικοί δικαιούχοι

0
44

Σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου έγινε η ανάρτηση τον οριστικών μητρώων των δικαιούχων και παρόχων, όπως και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων στο πλαίσιο του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2020 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Συνολικά, αυτή τη χρονιά χορηγήθηκαν 59.000 επιταγές για ωφελούμενα παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 κατασκηνώσεις. Συνολικά, φέτος χορηγήθηκαν 59.000 επιταγές για ωφελούμενα παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 κατασκηνώσεις.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση, που επιθυμούν από το μητρώο παρόχων, για κρατήσεις θέσεων. Μπορείτε να δείτε  αναλυτικά ΕΔΩ. Παράλληλα, με την άφιξή τους στην κατασκήνωση, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους και πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή οποιουδήποτε εγγράφου ταυτοποίησης για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους, δικαιούχους και παρόχους, από την  Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 08:00  μέχρι την  31 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους, δικαούχους και παρόχους, παρατείνεται έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Δείτε παράλληλα όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ.

Πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 29.06.2020 έως τις 03.09.2020 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και από τις 29.06.2020 έως τις 10.09.2020 για τα παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Σε περίπτωση που, με εντολή Δημόσιας Αρχής, τροποποιηθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες λειτουργίας των κατασκηνώσεων, ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει τους δικαιούχους του προγράμματος άμεσα. Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση, μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/kataskenotiko-programma-2020.

Ποια είναι τα μέτρα για τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων εν μέσω της πανδημίας

Σύμφωνα με δημοσίευση στο ΑΠΕ, ιδιοκτήτες, στελέχη κατασκηνώσεων, αλλά και γονείς κατασκηνωτών, συγκλίνουν στην άποψη ότι αφενός τα παιδιά φέτος έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πάνε στην κατασκήνωση, αφετέρου είναι χώροι που είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η πολυκοσμία. Έτσι, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μετά από τηλεδιασκέψεις με την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές λειτουργίας των κατασκηνώσεων τόσο για παιδιά τυπικής ανάπτυξης όσο και για άτομα με αναπηρία. Τα μέτρα/ κανόνες λειτουργίας για την ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών έχουν ως εξής:

  • Με το πρώτο ύποπτο σύμπτωμα για κρούσμα κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, ειδοποιείται ο γονέας/ κηδεμόνας/ συγγενής για να παραλάβει τον κατασκηνωτή. Ζητείται άμεσα ιατρική αξιολόγηση. Σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, εφόσον ο κατασκηνωτής εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα το μοριακό διαγνωστικό τεστ. Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο κατασκηνωτής παραμένει σε απομόνωση με κατ’ οίκον νοσηλεία, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο.
  • Συστήνεται απόσταση 1,5 ή και 1 μέτρου μεταξύ των κρεβατιών και είναι απαραίτητη η δημιουργία μικρότερων ομάδων.
  • Πρέπει να αποφευχθεί η ανάμιξη κατασκηνωτών από άλλες ομάδες κατά τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και ο συνωστισμός κατά τη διανομή γεύματος.
  • Είναι απαραίτητοι τόσο ο προγραμματισμός ωραρίου ανά ομάδες για την ατομική υγιεινή όσο και ο συχνός αερισμός των χώρων και ιδιαίτερα των κοιτώνων.
  • Τέλος, το επισκεπτήριο απαγορεύεται και επιτρέπεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr