Πελώνη: Η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στις ΗΠΑ για την αγορά F-35

0
46

Πελώνη: Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και την επιστολή που θα στείλει η Ελλάδα για την αγορά F-35 αναφέρθηκε η Αριστοτελία Πελώνη.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και την επιστολή που θα στείλει η Ελλάδα για την αγορά F-35 αναφέρθηκε η Αριστοτελία Πελώνη. «Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέδρο στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, που βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο από ποτέ», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την δεξίωση, εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα μας στο πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και να αγοράσει μία μοίρα – όχι πάντως πριν το 2028 – όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος. Εξήγησε ότι σύντομα θα εκκινήσει η διαδικασία από την ελληνική πλευρά με επιστολή αιτήματος προς τις αμερικάνικες αρχές, ώστε σταδιακά να αρχίσει η συζήτηση και η διαπραγμάτευση για τους όρους.

Η κ. Πελώνη δήλωσε ακόμη ότι στη συνάντηση τεθήκαν όλα τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς είναι μέρος μιας πολύ ευρείας ατζέντας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι ιστορικές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν ορίζονται σε σχέση με μια άλλη χωρά.

«Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζονται εντάσεις στην περιοχή. Θέλουμε τον διάλογο και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, ωστόσο τέτοιες προκλήσεις είναι απαράδεκτες, δεν γίνονται αποδέκτες, και θα έχουν την κατάλληλη απάντηση και επί του πεδίου και διπλωματικά», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr