Πελώνη: Την άλλη βδομάδα η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας

0
113

Η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε σχετικά με την πορεία της πανδημίας, τους εμβολιασμούς και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Να θυμίσουμε ότι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είχε τονίσει ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τον ασφαλή τουρισμό.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η κυρία Πελώνη, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις.

Πελώνη

«Η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα»

«Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό», είπε. Η συζήτηση θα αφορά στα πρωτόκολλα του τουρισμού, σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου όπως τα τεστ αναπνοής ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κυβερνητική εκπρόσωπις τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας»

Όπως είπε ηδη από την περασμένη Τρίτη η Ελλάδα -μαζί με άλλες έξι χώρες της Ε.Ε.- ενεργοποίησαν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες, όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια.

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού -που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν- κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους -με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα- και να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού. Και αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα μας. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός», είπε η κυρία Πελώνη.

Για την πανδημία

Μιλώντας για το μέτωπο της πανδημίας η κυρία Πελώνη σημείωσε πως καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

«Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια», είπε.

Πελώνη

Η Αριστοτελία Πελώνη

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr