Πενς: Η δίωξη Τραμπ είναι «κάκιστο μήνυμα» για την αμερικανική δικαιοσύνη

0
66

Η ποινική δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ένα «κάκιστο μήνυμα» στον κόσμο σε ό,τι αφορά την αμερικανική δικαιοσύνη και αυτή η δίωξη θα ενθαρρύνει δικτάτορες να κάνουν κατάχρηση εξουσίας, υποστήριξε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

«Υπάρχουν δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο που θα το επικαλούνται αυτό για να αιτιολογήσουν τις δικές τους καταχρηστικές μεθόδους εις βάρος του δικού τους αποκαλούμενου συστήματος απονομής δικαιοσύνης, συνεπώς με προβληματίζει πολύ αυτό», δήλωσε ο Πενς μιλώντας σε μια διάσκεψη του National Review’s Ideas.

Οι δηλώσεις του Πενς – ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό την προεδρία του Τραμπ – έρχονται να προστεθούν στις αντιδράσεις άλλων Ρεπουμπλικάνων που χαρακτήρισαν «ντροπιαστική» την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του μεγιστάνα πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη. Αυτή του ασκήθηκε για την υπόθεση εξαγοράς της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Πηγή: Pagenews.gr