Πεσκόφ: Θα βρούμε ποιο κράτος βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους Nord Stream

0
60

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις, ένας ισχυρισμός που η Ουάσινγκτον απορρίπτει ως ψευδή.

Το Κρεμλίνο διεμήνυσε σήμερα Δευτέρα ότι η Ρωσία θα διαπιστώσει ποιο ή ποια κράτη βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιά στους αγωγούς αερίου Nord Stream, και ότι θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε προσπάθειες της Δύσης να «συγκαλύψει» αυτό που συνέβη.

Στους αγωγούς, που συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής, σημειώθηκαν εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις, ένας ισχυρισμός που η Ουάσινγκτον απορρίπτει ως ψευδή.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε δε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να απαιτήσει αποζημίωση για τους Nord Stream. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, «αυτή η επιλογή μπορεί να εξεταστεί, αφού οι ειδικές δυνάμεις ενός ή περισσότερων κρατών βρίσκονται πιθανότατα πίσω από το σαμποτάζ».

Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα ίσως ζητήσει αποζημίωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους αγωγούς, χωρίς όμως να διευκρινίζει από ποιους.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα.

Νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ, μετέδωσε ότι οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας ίσως έχουν διαβουλεύσεις στη Μόσχα στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: Pagenews.gr