Πέθανε η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

0
31

Τον θάνατο μιας ακόμη μεγάλης ηθοποιού θρηνεί ο καλλιτεχνικός χώρος. Λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Μιράντας Κουνελάκης και της Πόπης Κόντου, έφυγε από τη ζωή και άλλη μια μεγάλη του ελληνικού κινηματογράφου, η Γιώτα Σοϊμοίρη.

Γιώτα Σοϊμοίρη: Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε ο κ. Μπιμπίλας: «Σήμερα έφυγε από την ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελο ταινιών του 60 και 70 και του θεάτρου η Γιώτα Σοϊμοίρη… Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου. Την γνώρισα από κοντά, γλυκειά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθήκαμε.. Καλό ταξίδι….Θα σε θυμόμαστε με αγάπη….».

Γιώτα Σοϊμοίρη: Είχε πρωταγωνιστήσει σε πληθώρα ταινιών

Η Γιώτα Σοϊμοίρη είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Η κόμισσα της φάμπρικας», «28η Οκτωβρίου ώρα 5:30», «Μάχη της Κρήτης» κ.ά. Ήταν κόρη αξιωματικού χωροφυλακής και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1962. Νωρίτερα, το 1959, πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία Φλογέρα και αίμα του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στο θέατρο κάνει το ντεμπούτο της το 1964.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr