Πέθανε ο Ανδρέας Κολλάς

0
49

Πέθανε ο Ανδρέας Κολλάς, που είχε διατελέσει πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συνάδελφου Ανδρέα Κολλά, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με σημαντική συνδικαλιστική συνεισφορά.

Ο Ανδρέας Κολλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πέραμα και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπερασπίστηκε το έργο και την πορεία του στο κίνημα και τον συλλογικό αγώνα για την αποκατάσταση 11.500 απολυμένων οικογενειών της ΕΑΣ, υποστηρίζοντας το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Ανδρέας Κολλάς, που συμμετείχε στην ΠΑΣΚΕ, μαζί με τον Χρήστο Σταμούλο, που συμμετείχε στην παράταξη του ΚΚΕ ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα της τότε ΕΑΣ για τη διατήρηση των λεωφορείων στο δημόσιο τη δεκαετία του 1990 με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έχουν μείνει στην ιστορία με το χαρακτηριστικό όνομα «Σταμουλοκολλάδες», από τα επίθετά τους και για τις σκληρές μάχες που δόθηκαν ακόμα και σώμα με σώμα με την Αστυνομία εκείνη την περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr