Πέθανε ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος

0
101

Θλίψη έχει προκαλέσει στην οικογένεια της Alpha Bank η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κωστόπουλου. Ο γνωστός τραπεζίτης ήταν Επίτιμος Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης όταν ο 83χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996.

Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Μάιο του 2014 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ενώ τον Ιούνιο του 2014 η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος

Ο Γιάννης Κωστόπουλος

Η Ιστορική οικογένεια Κωστόπουλου

Η οικογένεια Κωστόπουλου είναι σημαντική οικογένεια, μέλη της οποίας διακρίθηκαν ως πολιτικοί και τραπεζίτες. Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την Σπερχόγεια Μεσσηνίας. Το 1916 ο Ιωάννης Κωστόπουλος ίδρυσε την Τράπεζα Καλαμών που στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Τράπεζα Πίστεως και στην σημερινή Alpha Bank. Κατά καιρούς μέλη της οικογένειας διετέλεσαν διοικητές της Εθνικής Τράπεζας και υπουργοί.

Μέλη

  • Φώτιος Κωστόπουλος, έμπορος
  • Ιωάννης Κωστόπουλος, ιδρυτής της τράπεζας Καλαμών και γιος του Φώτιου
  • Δημήτριος Κωστόπουλος (1889 – 1936), τραπεζίτης και γιος του Ιωάννη
  • Πάνος Κωστόπουλος (1891 – 1965), τραπεζίτης και γιος του Ιωάννη
  • Σταύρος Κωστόπουλος, (1899-1968) διοικητής Εθνικής Τράπεζας, υπουργός και γιος του Ιωάννη
  • Σπύρος Κωστόπουλος (1896 – 1984), τραπεζίτης και γιος του Ιωάννη
  • Γιάννης Κωστόπουλος (1938-2021) τραπεζίτης και γιος του Σπύρου
  • Δάφνη Κωστόπουλου, ζωγράφος και κόρη του Γιάννη
  • Φίλιππος Κωστόπουλος, γιος του Γιάννη

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr