Πετρέλαιο κορωνοϊός: Αυξάνονται οι τιμές μετά την είδηση για φάρμακο κατά του ιού

0
42

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, εν μέσω ελπίδων για την οικονομική ανάκαμψη και τις κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι ένα φθηνό στεροειδές μπορεί να σώσει ασθενείς με κορωνοϊό σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα του ιού περιόρισαν τα κέρδη. Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 29 σεντς ή 0,7% στα 41,25 δολάρια το βαρέλι στις 11.25 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραφε κέρδη 17 σεντς ή 0,4% στα 38,55 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αυξήθηκαν περισσότερο από 3% χθες, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αύξησε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 στα 91,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έκαναν άλμα – ρεκόρ τον Μάιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι κινείται για να επικαιροποιήσει τις κατευθυντήριες οδηγίες του μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το φάρμακο δεξαμεθαζόνη μειώνει τους θανάτους των πιο σοβαρά ασθενών από την Covid-19 κατά περίπου ένα τρίτο.

Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού σε ορισμένες περιοχές και για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος εκεί όπου η εξάπλωσή του επιβραδύνεται. Το Πεκίνο ενέτεινε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, η οποία προκάλεσε φόβους μίας ευρύτερης μετάδοσής του, ακυρώνοντας πτήσεις από και προς την κινεζική πρωτεύουσα και κλείνοντας σχολεία. Η αύξηση των αποθεμάτων αργού και καυσίμων των ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες για την ύπαρξη πλεονάζουσας ποσότητας στην αγορά και άσκησε πίεση στις τιμές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό ξεπερνούσε τα 8 εκατομμύρια παγκοσμίως και στις ΗΠΑ καταγράφηκε αύξηση των νέων κρουσμάτων.

«Η είδηση ότι η χορήγηση του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη μειώνει σημαντικά τη θνητότητα μεταξύ των ασθενών με τις πιο βαριές μορφές της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, είναι η καλύτερη που είχαμε από τότε που ξέσπασε η πανδημία», δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. Τα αποτελέσματα δοκιμών που ανακοινώθηκαν δείχνουν ότι η δεξαμεθαζόνη, η οποία χρησιμοποιείται για την μείωση της φλεγμονής σε άλλες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, μείωσε τα ποσοστά θανάτων κατά περίπου ένα τρίτο μεταξύ των σοβαρότερα νοσούντων από Covid-19 που εισάγονται στο νοσοκομείο.

«Αυξάνει πράγματι τις πιθανότητες επιβίωσης αρκετά σημαντικά», σημείωσε ο Χάνκοκ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News. «Είναι μια από τις καλύτερες ειδήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια όλης αυτής της κρίσης. Μειώνει τις πιθανότητες που έχεις να πεθάνεις όταν βρίσκεσαι σε συσκευή υποστήριξης της αναπνοής», πρόσθεσε. «Είναι μια λαμπρή είδηση για όλους», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «κερδίζουμε τη μάχη κατά της νόσου αυτής» και ότι η δεξαμεθαζόνη βοηθάει να «τη βγάλουμε καθαρή» από την Covid-19. Η πιθανή δύναμη του φαρμάκου αυτού εντοπίστηκε αρχικά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο υπήρξαν θετικές ενδείξεις, οπότε η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να το αγοράζει τον Απρίλιο», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr