Πετρέλαιο τιμή: Πτώση του ασιατικού αργού

0
51

Πετρέλαιο τιμή: Πτώση ξανά σημειώθηκε νωρίς σήμερα στις τιμές του πετρελαίου στην αγορά της Ασίας, αμέσως μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι ανησυχίες για την υπερπαραγωγή και την έλλειψη αποθηκευτικών δυνατοτήτων προφανώς αναδύθηκαν ξανά. Ειδικότερα, η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικού αργού αναφοράς, υποχωρούσε νωρίτερα κατά περίπου 8%, στα 18,19 δολάρια. Ενώ, η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε κατά 3% στα 25,56 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν χωρίς κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα

Αν και τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για τη δραστική μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού σε διεθνές επίπεδο, οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν χωρίς κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά, εν αναμονή της σταδιακής άρσης των περιορισμών και επανέναρξης της δραστηριότητας στις μεγάλες οικονομίες.

Ωστόσο, οι δισταγμοί κυριάρχησαν ξανά στην αγορά σήμερα, σύμφωνα με παράγοντές της, οι οποίοι αναμένουν πάντως πως οι τιμές θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά το προσεχές διάστημα που έρχεται,  ακολουθώντας έτσι την επανέναρξη της δραστηριότητας.

Πηγή: Pagenews.gr